Après-ski – Suzanne Vermeer

apres ski
Beschrijving
Sinds kort woont de drieëntwintigjarige Manon Dijkstra na een verbroken relatie weer thuis. Maar niet van harte. Toch gaat het hele gezin, volgens traditie, ook dit jaar weer op wintersport naar Oostenrijk. Als Manon een meisje van een gevaarlijke afdaling redt, biedt de skischool haar een baan als skilerares aan. Het ongeval blijkt het begin te zijn van een serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert algauw in een nachtmerrie.

Recensie
De 23-jarige Manon Dijkstra woont, na een zoveelste studiemisser en een verbroken relatie, weer thuis bij haar ouders. Manon is nogal eigenzinnig en gaat haar eigen gang. Dat zorgt voor spanningen. Vooral bij haar vader Ton. Ondanks al die huiselijke spanning gaat het gezin Dijkstra, zoals ieder jaar, toch voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk.

In Oostenrijk volgt nog een uitbarsting en na een goed gesprek is Manon 180 graden bijgedraaid. De skivakantie lijkt toch nog leuk te worden. Helemaal als Manon een meisje van een gevaarlijke afdaling redt en daarna een baan als skilerares krijgt aangeboden. Manon heeft het naar haar zin. Tot zich diverse incidenten voordoen die niet als ongeluk bestempeld kunnen worden.

Après-ski leest als een snelle skiër op een afdaling, bijzonder vlot. De begrijpelijkheid waarmee het boek geschreven is, is daar zeker debet aan. Het verhaal wordt nergens ingewikkeld waardoor het goed te volgen is. Nadeel is dat het verhaal ook geen enkele diepgang heeft. De personages worden minimaal uitgewerkt en sommige delen van het boek zijn zelfs enigszins overbodig.

Het boek valt binnen het thrillergenre. Daar is tijdens het lezen echter niets van te merken. Het boek wordt nergens spannend en de momenten die als spannend bedoeld zijn, zijn zo goed als mislukt. De enige spanning die in het boek voorkomt, is die huiselijke spanning in het begin.

Daarnaast is het verhaal redelijk voorspelbaar en ontbreken de broodnodige plotwendingen. Daardoor kabbelt het maar wat voort en hoef je je als lezer niet al te veel in te spannen om de aandacht toch bij het boek te houden. Als thriller of roman heeft Après-ski gefaald, maar als niemendalletje is het met vlag en wimpel geslaagd.

Waardering: 2/5

Boekinformatie
Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Après-ski
ISBN: 9789044982725
Pagina’s: 288
Eerste uitgave: 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.