Honderd euro te besteden

Joany van Craving Pages organiseerde iedere zaterdag een Blog Hop. Dat houdt in dat ze iedere zaterdag een boekgerelateerde vraag, stelling of opdracht op haar site vermeld staat en waarop geïnteresseerde (boek)bloggers kunnen reageren in de vorm van een item op haar of zijn eigen blog.

Het lijkt er -helaas- op dat de Blog Hop op dit moment aan een pauze onderhevig is. Want het is namelijk al een tijdje een beetje stil op hopgebied. Toch staan er bij de thema’s die Joany begin dit jaar geplaatst heeft best wel wat leuke vragen waarover een blog geschreven kan worden.

Een van die vragen is bijvoorbeeld de volgende:
Als je gedurende heel 2015 slechts honderd euro uit mocht geven aan uitsluitend Nederlandstalige (origineel of vertaald naar…) boeken – en geen recensie-exemplaren zou krijgen – welke boeken zou je dan kiezen? Tweedehands shoppen kan niet met deze hypothetische boekenbon.

honderd euro

Daar ben ik eens over na gaan denken en heb mijn wensenlijst er bij gepakt. En dan merk je hoe lastig het is om tot een keuze te komen. Want er zijn zoveel boeken die ik nog wel wil hebben en nog lastiger wordt het als je weet dat je maar honderd euro te besteden hebt.

Uiteindelijk ben ik tot de volgende keuze gekomen:

Mama Tandoori – Ernest van der Kwast (12,50)
Een boek met een opvallend gele omslag. Vanaf het moment dat dit boek uitgegeven is, staat het al op mijn wenslijst, maar het is er nog nooit van gekomen het aan te schaffen. Het spreekt me aan omdat het een humoristisch boek waarin ook de Indiase cultuur voorkomt.

Huid en haar – Arnon Grunberg (12,50)
Ik heb al een aantal boeken van Grunberg gelezen en die zijn me stuk voor stuk bevallen. Want ik houd wel van zijn schrijfstijl. Dit boek gaat vooral over pervers plezier, overspel, verboden liefde en machtsmisbruik, met de Amerikaanse en Nederlandse academische wereld en de stedelijke politiek van New York als decor. Daarom ben ik benieuwd hoe Grunberg dit in zijn boek verwoordt.

Ik reis alleen – Samuel Bjørk (16,99)
Dit moet, volgens de recensies, een geweldig goed en spannend boek zijn. Ik ben daarom dus erg benieuwd of ik de mening van vele anderen ook ga delen. Daarnaast spreekt de titel me ook wel aan.

De grenzeloze – Jussi Adler-Olsen (17,50)
Het nieuwste boek in de ‘Serie Q’. Omdat ik de andere boeken in deze serie al in mijn bezit heb, mag dit boek zeker niet ontbreken.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins (19,95)
Als treinreiziger moet ik dit boek eigenlijk wel lezen. Maar dat is niet de echte reden dat ik dit boek aanschaf. Want het schijnt ook een bijzonder en sterk debuut te zijn. En van het ontdekken van nieuwe schrijvers houd ik eigenlijk wel.

Dit zijn de namen – Tommy Wieringa (19,90)
Joe Speedboot was mijn eerste kennismaking met Wieringa. Caesarion mijn tweede. Die boeken zijn me zo goed bevallen dat ik verwacht dat ik dit boek ook weer met veel plezier zal lezen. Vooral omdat de flaptekst me intrigeert.

Met deze boeken ik net iets onder het bedrag van honderd euro en zijn ze een mooie aanvulling voor mijn nog te lezen stapel boeken.

Welk boek mag volgens jou in mijn lijstje niet ontbreken?

4 gedachten over “Honderd euro te besteden

 1. Inge

  Heel slim om (zoals jij ook doet) midprice-edities te kiezen, deze boeken hebben immers al bewezen dat ze goed zijn en zijn bijna de helft goedkoper. Ik raad je ‘Boven is het stil’ van Gerbrand Bakker aan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lizesboeken

  Ik zou er ook eens goed over moeten nadenken maar het nieuwe boek van Karin Slaughter mag er al bij en ik dacht dat er van Sterre Caron ook een nieuw boek ging uitkomen en dat wil ik dan ook wel kopen.

  Geliked door 1 persoon

  1. leeskees Berichtauteur

   Karin Slaughter is natuurlijk altijd wel goed. Ik heb inderdaad getwijfeld of ik haar laatste boek erbij zou zetten. Van Sterre Caron heb ik van jou al een recensie gelezen en dat leek goed. Ik ben hier in de winkel nog geen boek van haar tegengekomen. Maar ik blijf het in de gaten houden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.