SSS – Zes auteurs waar ik wat van wil lezen

super six saturday

Auteurs. Er lijken er steeds meer te komen. En al die auteurs willen gelezen worden. Natuurlijk, want van de verkoop van hun boeken moeten de meeste van hen leven. Veel van die boeken worden door uitgevers gepusht. Komen enorm in de belangstelling te staan. Via tv, billboards of andere reclame-uitingen. En ja, daar zitten dan ook wel boeken bij dit ik wil lezen. Soms koop ik dan zo’n boek, maar vaak ook niet of niet meteen. Gekochte boeken komen op de nog-te-lezen stapel. Omdat het er domweg niet van komt om die boeken open te slaan. Want een keuze maken uit de gestaag groeiende stapel is niet altijd even eenvoudig. Daarom bevindt zich in die hoeveelheid ook een aantal auteurs waarvan ik nog nooit een boek gelezen heb. Maar dat absoluut wel wil. Hieronder te ‘top zes’ van deze schrijvers.

Charles Lewinsky
Het lot van de familie Meijer staat al jaren onaangeroerd in mijn boekenkast. Ik weet dat het er ooit van moet komen om het boek te lezen, maar de dikte ervan houdt me vooralsnog tegen. Want om zo’n dik boek aldoor maar mee te slepen (ik lees tijdens mijn woon-werkverkeer in de trein) is iets dat ik niet zo zie zitten.

Carlos Ruiz Zafón
De schaduw van de wind en Het spel van de engel zijn de enige twee boeken die ik van Zafón heb. En ook deze staan al geruime tijd stof te verzamelen. Beide boeken worden hoog gewaardeerd en spreken met aan. Ik zal ze ooit wel eens gaan lezen. Maar wanneer dat is, is ook voor mij de grote vraag.

Stieg Larsson
De millennium-trilogie, de hype van een paar jaar geleden, staat eveneens onaangeroerd in mijn boekenkast. O ja, ik wil ze wel lezen. Want dan kan ik, waarschijnlijk zal dat pas over vele jaren zijn, ook de films een keer bekijken.

Donna Tartt
Haar, ook erg dikke boek, De verborgen geschiedenis heeft nogal wisselende recensies. Toch ben ik hier wel nieuwsgierig naar. Maar,ik weet het, het wordt eentonig, ook dit boek staat nog onaangeroerd te wachten om gelezen te worden.

Corine Hartman
Een schrijfster waarvan ik al veel lovende recensies heb gezien. Vooral de serie met Jessica Haider in de hoofdrol moet goed zijn. De boeken van Hartman schijnen vrij toegankelijk te zijn. Maar ik heb nog niet de eer gehad iets van haar te lezen.

Martin Bril
Ik vond hem altijd een aardig en onderhoudend verteller. En ook zijn columns in de krant waren altijd lezenswaardig. Toch heb ik nog nooit een boek van hem in handen gehad. Laat staan gelezen. Terwijl ik heel diep van binnen denk dat ik ze best kan waarderen. Misschien dat ik toch eens iets van deze te vroeg overleden schrijver aan moet schaffen.

Van welke schrijvers wil jij hoe dan ook een keer een boek lezen?

Met dank aan Book Babbles voor het organiseren van de SSS.

2 gedachten over “SSS – Zes auteurs waar ik wat van wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.