SSS – Super 6 all-time favoriete auteurs

Book Babbles heeft iedere zaterdag een vast item: de Super Six Saturday. Een leuke categorie, waar ik overigens nog niet eerder aan heb meegedaan, met iedere keer verschillende onderwerpen waarop een antwoord gegeven kan worden. De SSS van afgelopen zaterdag is wie je zes all-time favoriete auteurs zijn. Een keuze maken kan lastig zijn. Want er zijn zoveel goede auteurs. Ik heb gewikt en gewogen en ben uiteindelijk tot het volgende lijstje gekomen:

Arnon Grunberg
Na het lezen van Blauwe maandagen, zijn debuutroman, was ik eigenlijk al meteen verkocht. Hoewel ik lang niet al zijn boeken in mijn bezit heb, laat staan heb gelezen, blijf ik een zwak houden voor deze schrijver. Ik kijk daarom ook altijd wel uit naar zijn boeken.

Marten Toonder
Marten Toonder werd niet altijd als ‘echt’ auteur gewaardeerd. Maar voor mij is hij dat altijd wel geweest. Al vanaf de middelbare school lees ik zijn werk. Soms in stripvorm, maar ook als boek. Hoewel bij dat laatste ook wel striptekeningen te zien zijn. Toonder heeft met zijn taalgebruik veel voor de Nederlandse taal betekend. In mijn boekenkasten heb ik aardig wat werk van hem staan. En het liefst breidt ik dat zelfs nog uit.

epa03866778 A general view of the 8,848 m (29,028 feet) high Mount Everest taken from an aircraft over Nepal, 14 September 2013. The domestic Nepalese carrier Yeti Airline took a total 18 orphan children from Bal Mandir orphanage home to show an aerial view of Mount Everest and Himalayan mountain range to celebrate National Children's Day.  EPA/NARENDRA SHRESTHA

Paul Theroux
Er zijn redelijk wat schrijvers van reisverhalen. Een van mijn favoriete is Paul Theroux. In zijn boeken beschrijft hij de vele reizen die hij gemaakt heeft. Die waren niet altijd even gemakkelijk. Behalve over deze reizen schrijft hij ook over de mensen die hij onderweg ontmoette. De schrijfstijl van Theroux is zo beeldend dat je je als lezer ook in een andere wereld waant.

Karin Slaughter
Het personage Sara Linton, de kinderarts en lijkschouwer, waarmee Karin Slaughter bekend geworden is, zal bij velen bekend zijn. Vanaf haar eerste thriller Nachtschade ben ik haar blijven volgen. Het zal daarom niemand bevreemden dat ik meer boeken van haar in huis heb. En in huis zal blijven halen.

John Sandford
De eigenzinnige politieman Lucas Davenport is de hoofdpersoon in veel van Sandford’s boeken. Dat eigenwijze van deze politieman bevalt me wel. En de boeken zijn over het algemeen stuk voor stuk spannend en bijzonder prettig leesbaar. Voor mij altijd een genot om te lezen.

Preston & Child
Eigenlijk smokkel k nu een beetje, want het zijn twee auteurs. Maar omdat ze samen schrijven reken ik ze maar voor het gemak als één. De Pendergast-reeks die het duo geschreven, zijn stuk voor stuk erg leesbaar en spannend. Ieder nieuw boek waarin hij voorkomt, wil ik op mijn boekenplank hebben staan.

Ik kan nog wel meer auteurs noemen die ik goed vind, maar deze zes steken op dit moment toch wel wat boven de rest uit.

Heb jij favoriete auteurs en zo ja, welke?

Een gedachte over “SSS – Super 6 all-time favoriete auteurs

  1. Lizesboeken

    Van jouw favorieten ken ik alleen de boeken van Karin Slaughter en heb ik al gehoord van Arnon Grunberg.
    Mijn favoriete auteurs zijn Karin Slaughter, Gerda Van Erkel, Kristien Hemmerechts en ik denk dat Jo Claes er binnenkort ook wel bij gaat horen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.