SSS – Boeken die ik zonder recensie-exemplaar nooit zou hebben gelezen

Het is weer zaterdag, dus tijd voor de Super Six Saturday. Het onderwerp van deze zaterdag: boeken die ik normaal niet gelezen zou hebben als ik daarvan geen recensie-exemplaar had ontvangen.

super six saturday

Lastig, vooral voor mij omdat ik van uitgevers (nog) geen boeken ter recensie heb ontvangen. Voor Dizzie.nl heb ik me ongeveer een jaar geleden aangemeld als recensent en daarom ontvang ik daarvoor wel regelmatig een boek. En sinds kort mag ik me ook Hebban-recensent noemen. Van hen heb ik inmiddels twee boeken ontvangen die ik gerecenseerd heb.

Maar, om op de eigenlijke vraag terug te komen, de boeken die ik wel gelezen heb, maar dat anders niet gedaan zou hebben zijn (ik kom tot vijf):

Bureau MaRiT 1 – ED Vermeulen
Bureau MaRiT 2 – ED Vermeulen
Bureau MaRiT 3 – ED Vermeulen
Deze boeken maken deel uit van een vijfdelige serie over privé-detective Marit Johansen. De uitgever heeft voor deze serie een enorme reclamecampagne ontketend en er is zelfs een site voor in het leven geroepen. Ik betwijfel of alle kosten van die campagne dekkend zijn geweest. Ik vond de boeken, hoewel ze wel prettig leesbaar waren, kwalitatief niet goed en vrij oppervlakkig. De delen vier en vijf zullen daarom niet door mij gelezen worden.

Revival – Stephen King
Tot ik dit boek las, had ik, om eerlijk te zijn, nog nooit wat van King gelezen en dus ook niet aangeschaft. Het kwam zelfs nooit bij me op om iets van hem te gaan kopen. In ieder geval kreeg ik dit exemplaar ter beoordeling toegestuurd. En ik moet bekennen dat het me niet is tegengevallen. Het gevolg zal zijn dat ik meer van Stephen King zal gaan lezen.

Een heel mooi meisje – Julián López
Dit boek van López is in 2013 tot beste Argentijnse roman uitgeroepen. Wat mij betreft hadden ze het niet in het Nederlands hoeven te vertalen. Dat had mij het lezen ervan bespaard. Want ik vond het een bij vlagen erg vervelend boek. Voor mij dus het eerste, maar ook laatste boek dat ik van deze schrijver gelezen heb.

Welke boeken zou jij nooit gelezen hebben?

Met dank aan Book Babbles voor het organiseren van de SSS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.