SSS – Boeken die op mijn to-want-lijst staan

super six saturday

Mijn stapel nog te lezen boeken is groot. Misschien dat sommigen het zelfs erg groot vinden. En gisteren heb ik weer drie boeken aan de stapel toegevoegd. Ze liggen nu te wachten om een keer gelezen te worden. Ondanks dit zijn er voldoende boeken die ik nog wil aanschaffen. Ik kan zo een redelijk aantal opnoemen, maar ik beperk me, want het valt immers binnen het thema, tot de onderstaande zes:

Mooie meisjes – Karin Slaughter
Ik heb een aantal boeken van haar gelezen en ik heb er liggen die ik nog wil lezen. Mooie meisjes is het nieuwste boek van Slaughter en het is een stand-alone. Omdat ik haar een van de betere schrijfsters vind, mag dit boek niet in mijn collectie ontbreken.

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
Hoewel ik niet zo’n liefhebber ben van boeken over oorlogen, heb ik de indruk (ik baseer me dan vooral op de tekst op de voorkaft) dat dit boek heel anders is dan veel andere boeken over de Tweede Wereldoorlog. En dat maakt me bijzonder nieuwsgierig naar deze roman van Doerr.

De tuin van verloren zielen – Nadifa Mohamed
Een voor mij onbekende schrijfster. En dat is dan wel weer leuk, want iets van een nieuwe auteur lezen, kan een eye-opener zijn. Het boek gaat over het leven van drie vrouwen in het verdeelde Somalië. Behalve dat het mogelijk aangrijpend is, geeft het volgens mij ook een beeld van de Somalische cultuur en ellende.

Het meisje met alle gaven – M.R. Carey
Het boek heb ik in verschillende winkels zien liggen, ik weet dat het goed -en spannend- moet zijn, maar heb het nog steeds niet aangeschaft. Terwijl ik weet dat ik het wil hebben.

Stoner – John Williams
Williams heeft dit boek al in 1965 geschreven, maar is pas in 2012 in het Nederlands uitgegeven. Het heeft over het algemeen goede recensies. Hoewel ik me daar niet uitsluitend door laat leiden, lijkt het me wel een interessant en boeiend boek.

De slaap en de dood – A.J. Kazinski
Dit boek moet een van de betere thrillers van dit jaar zijn. Het Deense auteursduo kende ik nog niet, ondanks dat ze toch al wat boeken op hun naam hebben staan. Het boek is het tweede deel van een serie van drie. Ik zal de andere twee dus ook willen hebben.

Welk boek of welke boeken wil jij nog graag hebben?

(Met dank aan Book Babbles voor het organiseren van de SSS.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.