SSS – De zes, tot nu toe, beste thrillers

super six saturday
Genres. In de wereld van het boek zijn er voldoende. Denk bijvoorbeeld aan de roman, de chicklit, de thriller en het fantasieboek. Zo kan ik dit rijtje nog wel aanvullen met een tig-aantal andere. En het zal vast niemand ontgaan zijn dat ik een liefhebber ben van het spannende boek. De thriller dus. Vandaag een overzichtje van de zes boeken die ik binnen dit genre tot nu toe de beste vind.

De schreeuw van het lam – Thomas Harris
Wie heeft er niet van The Silence of the Lambs gehoord? De film gebaseerd op het gelijknamige boel van Thomas Harris. Een verhaal waarin psychopaat Hannibal Lecter een belangrijk en onmisbaar personage is. Het boek heb ik lang geleden gelezen en ik weet nog dat ik helemaal opging in het verhaal. Het had me volledig in de greep. Spanning te over. Dit boek zal ik zeker nooit vergeten.

De onderkant van sneeuw – Ilse Ruijters
De debuutthriller van Ruijters is meteen al een bijzonder sterke. Van begin tot eind boeiend. Het boek heeft geen spanning om op het puntje van de stoel te gaan zitten, maar die spanning is wel degelijk aanwezig. Echter meer onderhuids en psychologisch. En die is in het hele boek aanwezig en wordt mede veroorzaakt door de onvoorspelbaarheid in het verhaal.

Zwijgplicht – Linda Castillo
Vanaf de allereerste bladzij in deze thriller, het debuut van Castillo, wordt je in het verhaal meegezogen. De spanning en is in het hele boek merkbaar. Daarnaast geeft het ook een kijkje in de Amish-cultuur want een deel van het verhaal speelt zich in deze gemeenschap af.

De rouwmantel – Unni Lindell
Veel boeken van Lindell draaien om inspecteur Cato Isaksen. In dit boek wil hij de moord op een vrouw oplossen. Daarnaast wordt hij geconfronteerd met de vermissing van een jonge vrouw. Het boek heeft in feite alles in zich wat een goede thriller moet hebben: dramatiek, spanning, het boeit en heeft een onverwachte ontknoping.

Hypnose – Lars Kepler
Het debuut van het schrijversechtpaar Ahndoril was in het jaar van uitgifte uitgeroepen tot een van de beste thrillers van dat jaar. Met recht. Want het is inderdaad een uitstekend boek. Het verhaal kent diverse plotwendingen, is spannend en heeft een onverwachte climax.

Verzoeking – Harlan Coben
Vanaf de eerste bladzijde gebeurt er wat. Is er spanning. Heeft het me in de greep gehouden. En het boek speelt zich af in een razende snelheid. Coben is er in dit boek meester in om je op het verkeerde been te zetten. De spanning blijft daardoor tot het eind behouden.

Welk genre heeft jouw voorkeur en wat vind je daarbinnen het beste boek?

Een gedachte over “SSS – De zes, tot nu toe, beste thrillers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.