Dagboek van een SM-Meesteres – Roxy Wildwood

dagboek van een sm-meesteres
Beschrijving
Robin besluit in de commerciële SM-wereld te stappen als SM-Meesteres. Nadat zij is opgeleid, voelt ze zich al snel als een vis in het water. Samen met haar collega’s is elke dag een feestje en een nieuw avontuur.

Dan krijgt ze een SM-relatie met de eigenaar van de club. Het wordt een waar kat-en-muisspel. Humor, spanning en intriges vormen de ingrediënten voor de finale. De vraag is: wie is de kat en wie is de muis?

Recensie
Robin heeft altijd al een kleurrijk en avontuurlijk leven geleid. En eigenlijk doet ze dat nog steeds. Een vriendin van haar werkt als Meesteres in een bekende SM-club in Nederland. Aanvankelijk vond Robin de verhalen die haar verteld werden nogal bizar, maar ze raakte toch geïnteresseerd in de SM-wereld. Dat heeft ertoe geleid dat ze een paar keer aan een sessie van haar vriendin deelnam. Maar ze wilde meer en besloot daarom zelf ook Meesteres te willen worden. Ze solliciteerde en werd aangenomen in Villa Volta. Waar ze wordt opgeleid en er daarna als Meesteres aan het werk gaat.

Dagboek van een SM-Meesteres is een door Roxy Wildwood (Mrs. Roxy) geschreven autobiografie. In het boek beschrijft ze openhartig de avonturen die Robin, een fictieve naam, in een commerciële SM-club beleeft. Dit zijn belevenissen met de gasten, haar collega’s, maar ook met de eigenaar waar ze later een SM-relatie mee begint.

Het boek begint met een korte inleiding over SM. Wat het inhoudt, maar ook wat het niet inhoudt. En dat iedereen in feite is opgegroeid met een vorm van sadisme. Dit alles wordt overigens niet op een belerende manier beschreven. Integendeel. Het wordt op een luchtige en prettig leesbare wijze verteld.

Dat prettig leesbare geldt overigens ook voor het hele boek. Waarin wel heel erg duidelijk te merken is dat het een dagboek is. Of dat het geschreven is op basis van gedachten die door de jaren heen genoteerd en nu uitgewerkt zijn. Het is daardoor een verhaal dat recht uit het hart komt en geen klinische opsomming is van feiten en gebeurtenissen. Dat heeft op zich best wel zijn charme.

Omdat het boek alleen Robin’s belevenissen beschrijft vanaf het moment dat ze in Villa Volta is gaan werken, blijft het over het algemeen redelijk oppervlakkig. De aanleiding waarom ze zich met SM is gaan beziggehouden wordt niet vermeld. Dit zou zeker voor wat meer diepgang in het boek gezorgd hebben.

Toch is de autobiografie niet vervelend om te lezen. Je krijgt daardoor een globale indruk wat er in een SM-gelegenheid gebeurt. Niet alleen het spel met de klanten, maar ook de intriges tussen de collega’s onderling. En dat is niet altijd koek en ei. Tijdens het lezen kun je je soms verbazen wat sommige mensen beweegt om zich vrijwillig te laten vernederen. Onbegrijpelijk, maar het gebeurt.

Het is jammer dat er geen data worden vermeld. Want het lijkt soms dat het verhaal zich in een relatief korte periode afspeelt, terwijl het toch over een flink aantal jaren gaat. De vele taalfouten die in het boek voorkomen, kunnen storend zijn. Maar als je daar niet meer op let, is Dagboek van een SM-Meesteres zeker een aardig boek om te lezen. Ongeacht of je niet of wel een liefhebber van SM bent.

Waardering: 3/5

Met dank aan Roxy Wildwood voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Boekinformatie
Auteur: Roxy Wildwood
Titel: Dagboek van een SM-Meesteres
ISBN: 9789462480148
Pagina’s: 323
Eerste uitgave: 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.