Ski resort – Linda van Rijn

Ski resort
Beschrijving
Nienke Draaijer kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint. Ze vindt skiën geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft.

Samen met de andere deelnemers van de groepsreis vertrekt ze naar het ski resort Bad Kleinkirchheim. Het gezelschap van overwegend jongere mensen kan het goed met elkaar vinden en ze vermaken zich prima tijdens het skiën en de après-ski. Nienke geniet niet alleen van de mooie pistes en de gezelligheid van de groep, maar koestert zich ook in de aandacht van de getrouwde Rogier en van Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.

Na wederom een heerlijke dag op de pistes bezoekt de groep het thermenbad en heeft een reuzegezellige avond. Maar van die gezelligheid is niets meer over als een medewerkster van de thermen in het bubbelbad het zielloze lichaam van een van de groepsleden aantreft.

Recensie
Linda van Rijn is in 2011 begonnen met schrijven en heeft inmiddels al tien thrillers op haar naam staan. Daarmee kan ze met recht een veelschrijver worden genoemd. Voordat Van Rijn met schrijven begon, heeft ze onder andere als reisleidster op diverse locaties gewerkt. Dat is in haar boeken te merken, want die spelen zich allemaal voor het grootste deel in het buitenland af en alle op bestemmingen waar ze zelf ook geweest is.

In Ski resort wint Nienke Draaijer een compleet verzorgde wintersportvakantie in Oostenrijk van een week als ze op Facebook aan een prijsvraag meedoet waarin gevraagd wordt waarom juist jij die vakantie verdient. Haar relatie is nog niet zo lang geleden verbroken, ze is net verhuisd en heeft ook haar baan verloren. Daarom is ze blij met deze vakantie waarvan ze hoopt dat ze er daardoor weer wat bovenop komt. Nienke heeft het in het ski resort naar haar zin, maakt nieuwe vrienden en flirt met een paar mannen. Het plezier is snel afgelopen als op een avond een van de deelnemers van de groepsreis levenloos in een thermenbad wordt gevonden.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel is Nienke het belangrijkste personage. Daarin maakt de lezer vooral kennis met haar, wordt duidelijk waarom ze het even moeilijk heeft en laat je haar vakantie meebeleven. In het tweede deel is het onderzoek naar de moord het belangrijkste. Dit deel heeft meer kenmerken van een thriller dan het eerste deel, dat eigenlijk wat weg heeft van een chicklit.

Het eerste deel van het boek geeft een goed sfeerbeeld van een skivakantie en hoe anders mensen zich dan kunnen gedragen. Dit is op een luchtige manier geschreven waardoor het je een soort feelgood-gevoel kan geven. Hoewel het tweede deel van het boek thrillerelementen heeft, is het niet spannend. Daarvoor is het te voorspelbaar en kent het te weinig verrassende wendingen.

De schrijfstijl van Van Rijn is vlot, aangenaam en heeft een eenvoudige en duidelijke verhaallijn. Nergens worden ingewikkelde volzinnen of mooie proza gebruikt. Het is daarom merkwaardig dat de uitgever het boek bestempelt als literair. Dat is het zeker niet. Daarentegen is Ski resort een niet al te dikke vakantiethriller pur sang dat zorgt voor een paar uurtjes zorgeloze ontspanning.

Waardering: 3/5

Boekinformatie
Auteur: Linda van Rijn
Titel: Ski resort
ISBN: 9789460682186
Pagina’s: 211
Eerste uitgave: 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.