Zonder gezicht – Stefan Ahnhem

zonder gezicht
Beschrijving
De eigenzinnige rechercheur Fabian Risk krijgt te maken met de moord op twee van zijn oud-klasgenoten. Hij vermoedt een link met het verleden. Terwijl de politie dieper in de zaak duikt, realiseert Risk zich dat ze te maken hebben met een moordenaar die gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

Recensie
Zonder gezicht is een thriller die al meteen pakkend is. Vanaf de allereerste bladzijde wordt de lezer meegezogen in het verhaal en dat blijft zo tot het eind van het boek. De korte hoofdstukken zijn er debet aan dat het boek meer snelheid heeft dan veel andere Scandinavische thrillers. Die snelheid, maar ook de opbouw van het verhaal, zorgen ervoor dat de spanning alleen maar toeneemt.

Hoewel het soms lijkt dat Ahnhem op sommige momenten voorspelbaar is, weet hij de lezer toch regelmatig op het verkeerde been te zetten. Gelukkig maar, want als het verhaal voorspelbaar is of wordt, zal de aandacht voor het boek snel minder worden. Dat weet Ahnhem te voorkomen.

Stefan Ahnhem is niet onbekend met schrijven. Hij heeft scenario’s geschreven voor onder andere de serie Wallander. Zonder gezicht is zijn debuutthriller met Fabian Risk in de hoofdrol. En dit debuut is er een die er zijn mag. Een absolute topthriller. Ahnhem heeft de lat voor zichzelf ongelooflijk hoog gelegd want hij heeft nu de bijzonder moeilijke taak om zijn volgende boek kwalitatief net zo hoogwaardig te laten zijn als dit boek.

Waardering: 5/5

Boekinformatie
Auteur: Stefan Ahnhem
Titel: Zonder gezicht
ISBN: 978041425317
Pagina’s: 333
Eerste uitgave: 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.