Chaos – Escober

chaos
Beschrijving
“Geen mens die besefte dat de oorlog, die voor hun gevoel zo ver weg was, ook hun schijnveilige wereld binnendrong, via de geesten, dromen en daden van hen die er waren geweest.”

Wanneer Alex Fisher, Brits militair, terugkeert na zijn uitzending in Bosnië, blijkt dat de oorlog hem nog niet wil loslaten. Black-outs, nachtmerries en ongecontroleerde geweldsuitspattingen zijn het gevolg. De demonen in zijn hoofd drijven Fisher en zijn jeugdliefde Helen uit elkaar.

Als het hem niet lukt om zich weer in het dagelijkse leven in te passen, vlucht hij naar Mexico om letterlijk afstand te nemen en alles van zich af te zetten. In Mexico komt hij op onorthodoxe wijze in aanraking met de mysterieuze Angela, oogverblindend mooi, gepassioneerd – en gevaarlijk. Alex komt opnieuw in levensbedreigende situaties terecht, maar nu is hij niet langer alleen voor zichzelf op de vlucht…

Recensie
Alex Fisher is een Brits Bosniëveteraan en net als zoveel anderen zit hij nog steeds met een oorlogstrauma. Om alles voor zichzelf op een rijtje te zetten en na te denken, is hij naar Mexico vertrokken. Daar ontmoet hij de mooie Angela, een vrouw waar hij voor valt, maar waar hij ook zo zijn bedenkingen bij heeft.

Toch vertrekt hij met haar naar Spanje. Daar komt hij in gevaarlijke en ook levensbedreigende situaties terecht. Angela is degene die hen hier telkens weer uit weet te redden. Toch wil Alex meer over haar te weten komen en gaat op onderzoek uit. Zo komt hij tot steeds meer ontdekkingen.

Chaos is een actiethriller die zich in redelijk hoog tempo afspeelt. Hoewel niet ieder hoofdstuk even spannend is (en dat hoeft op zich ook niet), wordt er wel naar een climax toegewerkt. Dit gebeurt met diverse plotwendingen waarna het uiteindelijk toch vrij verrassend eindigt.

Het boek is het eerste van de samenwerking tussen Esther Verhoef en haar man Berry. Gebaseerd op dit debuut is het een samenwerking die bijzonder geslaagd is. Met Chaos hebben ze een thriller geschreven die zeker de moeite waard is en waarin ook het probleem aankaart waar veel oorlogsveteranen mee te kampen hebben.

Waardering: 4/5

Boekinformatie
Auteur: Escober
Titel: Chaos
ISBN: 9789041414441
Pagina’s: 351
Eerste uitgave: 2006

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.