Farabel – Marco Kunst

farabel
Beschrijving
Farabel is midden dertig en gelooft nauwelijks nog in de verhalen over carrière en geluk waarmee ze opgroeide. Haar werk is na een aantal jaren saai geworden en yoga en meditatie helpen haar niet verder. Ze verlangt naar iets nieuws, iets onbekends, iets waaraan ze zich kan overgeven, iets wat haar gelukkig maakt.

Als ze zich de verhalen herinnert die haar vader haar over Afrika vertelde – over magie, onsterfelijkheid en de Hoorn des Overvloeds – boekt ze impulsief een reis en vertrekt. Maar alles loopt anders dan ze ooit had kunnen dromen.

Wat voorspelbaar begint, wordt in de handen van Marco Kunst een wonderlijk mooi en levensecht sprookje. De gebeurtenissen nemen een grote vlucht en Farabels oprechte zoektocht krijgt een overweldigend en onverwachts slot. Farabel is een moderne roman over eenzaamheid, verlangen en verlossing, met dezelfde sfeer en beeldende taal die kenmerkend is voor zijn jeugdboeken.

Recensie
Farabel is een prettig leesbaar boek. Niet dik en korte hoofdstukken. Door dat laatste heeft het ook nog eens snelheid. Farabel’s overpeinzingen worden afgewisseld met humor en ondertussen neemt Marco Kunst je mee in het leven van Farabel.

De laatste paar hoofdstukken lijken niet in het verhaal te passen en komen daardoor wat merkwaardig over. Het uiteindelijke einde, een aardig gekozen titel van het laatste hoofdstuk, is verrassend. En misschien vindt Farabel daar wel waar ze al die tijd naar op zoek was.

Waardering: 4/5

Boekinformatie
Auteur: Marco Kunst
Titel: Farabel
ISBN: 978946642547
Pagina’s: 200
Eerste uitgave: 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.