Een middag aan zee – Theo & Marianne Hoogstraaten

middag aan zee
Beschrijving
Veertien jaar geleden verdween Magda’s dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten. Dan krijgt ze een mysterieuze mail van iemand die zegt dat ze het verleden moet vergeten omdat de waarheid te verschrikkelijk zou zijn. Wie is de mysterieuze mailer? Wat houdt hij verborgen? Magda klampt zich vast aan deze laatste strohalm. Zou ze nu eindelijk achter de waarheid komen.

Recensie
Na een wat aarzelend begin komt Een middag aan zee goed op gang. Het verhaal speelt zich in hoog tempo af en het wordt steeds duidelijker wat de anonieme mailer wil en wat zich op die bewuste dag afgespeeld heeft.

Een middag aan zee is een prettig en goed leesbaar boek, hoewel de spanning wat tegenviel. Ondanks de lichte voorspelbaarheid, wil je blijven doorlezen. Omdat het toch wel boeit, maar ook uit nieuwsgierigheid. Omdat je zelf ook benieuwd bent wat er met het meisje gebeurd is. Wat duidelijk wordt aan het verrassende eind.

Een wat storend element in het boek is Jennifer, het dertienjarige nichtje van Magda. Op bepaalde momenten heeft ze opmerkingen en gedragingen die in feite niet bij een meisje van die leeftijd horen. Ondanks dat is het zeker een aangenaam boek dat, mede omdat het niet zo heel erg dik is, erg vlot leest.

Waardering: 3/5

Boekinformatie
Auteur: Theo & Marianne Hoogstraaten
Titel: Een middag aan zee
ISBN: 9789461091277
Pagina’s: 223
Eerste uitgave: 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.