Vuurproef – Kyle Mills

vuurproef
Beschrijving
Een videoband levert het schokkende bewijs dat er een cel van Al Qa’ida in de VS is die op het punt staat een raket af te vuren. De band toont dreigende beelden die vergezeld gaan van de onrustbarende boodschap dat de terroristen het wapen hebben gericht op burgerdoelen. Winkelcentra. Kantoorgebouwen. Scholen. Het hele land is in paniek en veel mensen durven hun huis niet meer te verlaten.

Dan krijgt Mark Beamon een telefoontje van zijn ex-collega en ex-geliefde Laura Vilechi, die het FBI onderzoek in deze nieuwe crisis leidt. Ze doet een beroep op Beamons onderzoekstalent voordat honderden, of misschien wel duizenden onschuldige Amerikanen de dood vinden.

Ze zet Mark op een spoor dat hem voert naar het hart van een internationaal komplot dat weleens zijn wortels in de Amerikaanse overheid zou kunnen hebben. En wanneer de maalstroom van gebeurtenissen hem meesleurt in verraad en bedrog, ziet hij zich genoodzaakt de belangrijkste vraag van zijn leven te stellen: wat maakt een misdaad tot misdaad?

Recensie
Vuurproef is een boek dat erg langzaam op gang komt. De eerste hoofdstukken zijn ook nogal verwarrend. Want werkt Beamon nu wel of niet bij de FBI? En wat is de precieze rol van een aantal andere personages? Naarmate het verhaal vordert komt er gelukkig meer structuur en snelheid in. Dan wordt het lezen van het boek ook een stuk aangenamer.

Hoewel het verhaal ook doorspekt is met een redelijk groot aantal onwaarschijnlijkheden is het niet vervelend om te lezen. Want, als die eerste hoofdstukken achter de rug zijn, leest het boek aardig vlot weg. Vuurproef is zeker niet de briljante thriller waar op de achterkaft van wordt gesproken. Maar dramatisch slecht is het boek nu ook weer niet.

Waardering: 3/5

Boekinformatie
Auteur: Kyle Mils
Titel: Vuurproef
ISBN: 9789061121541
Pagina’s: 408
Eerste uitgave: 2003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.