Poppenspel – Daniel Hecht

poppenspel
Beschrijving
Een beruchte seriemoordenaar is uiteindelijk gepakt, hoewel hij zelfmoord pleegde voordat hij ondervraagd kon worden. Maar was hij het wel? Rechercheur Mo Ford vraagt het zich af als hij in New Jersey een slachtoffer aantreft dat op precies dezelfde manier is vermoord en ‘gearrangeerd’… Mo krijgt de leiding over het onderzoek, maar merkt al gauw dat iedereen aan de touwtjes wil trekken. De FBI is hem liever kwijt, de ambitieuze officier van justitie chanteert hem en de vrouwelijke psychiater heeft een te grote aantrekkingskracht op hem. En er lijken instanties te zijn die niet willen dat de zaak opgelost wordt.

Recensie
Poppenspel is een boek dat vanaf het eerste hoofdstuk al boeiend is. En dat neemt, naarmate het verhaal vordert, alleen maar toe. Ook de spanning wordt langzaam maar zeker opgevoerd. Waarbij plotwendingen niet achterwege gelaten worden. En pas in de laatste hoofdstukken wordt duidelijk waarom de moorden gepleegd zijn.

Hoewel je als lezer halverwege het verhaal denkt te weten wie de dader is, weet Hecht je toch aan het twijfelen te brengen. Heeft het boek dan geen enkel minpunt? Jawel, maar een niet zo heel erg grote. Want als Mo ergens een bepaalde gedachte over heeft, wordt het woordje ‘huuh‘ nogal vaak gebruikt. Dat had wat minder gekund. Desondanks is Poppenspel een prima thriller.

Waardering: 4/5

Boekinformatie
Auteur: Daniel Hecht
Titel: Poppenspel
ISBN: 9789024547500
Pagina’s: 382
Eerste uitgave: 2001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.