Verborgen gebreken – Sophie Hannah

verborgen gebreken

Beschrijving
Het is de onschuldige hobby van duizenden vrouwen: op internet huizensites bezoeken en dankzij de foto’s en filmpjes bij allerlei droomhuizen binnenkijken. Connie heeft echter een andere reden om ’s nachts, als haar man al slaapt, de virtuele rondleiding door een huis in Cambridge aan te klikken. Maar wat ze ook had gedacht te vinden, dit niet: op haar scherm ziet ze een lijk op het beige tapijt van de zitkamer. Een lijk dat even later uit het filmpje verdwenen is. Is hier sprake van een slechte grap? Is Connie gek aan het worden? Of speelt iemand een gruwelijk spel met haar?

Recensie
Verborgen gebreken zou een spannende psychologische thriller moeten zijn, maar eigenlijk is het een aanslag op het geduld van de lezer. Het verhaal komt erg traag op gang en is ook nog eens dermate vervelend dat het zo goed als nergens boeiend wordt. Die traagheid laat in het hele boek van zich spreken, hoewel er toch een kleine uitzondering is. Want ver over de helft ontstaat er een klein beetje hoop waardoor het met het verhaal nog de goede kant op dreigt te gaan. Maar de lezer hoeft niet teleurgesteld te zijn, want al snel vervalt Hannah weer in de langdradigheid waarmee ze ook begonnen is.

Naast het verhaal waar het om zou moeten draaien, bevinden zicht in het boek nog diverse andere verhaallijnen. Deze verhalen doen er in feite helemaal niet toe en zorgen ervoor dat de lezer de aandacht heel gemakkelijk verliest. Zonder de extra ballast zou het boek zeker dunner zijn geweest, maar of het daardoor beter en spannender was geworden valt te betwijfelen. Daarvoor is het toch te zwak.

Waardering: 2/5

Boekinformatie
Auteur: Sophie Hannah
Titel: Verborgen gebreken
ISBN: 9789032514860
Pagina’s: 431
Eerste uitgave: 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.