Tzum-prijs 2014 voor Pfeijffer

Het was het witte uur na het middagmaal, de blanke pagina waarop hooguit iets met potlood wordt gekriebeld in geheimschrift, iets om onmiddellijk weer uit te gummen zodra de rolluiken omhoog worden getrokken en het leven opnieuw zwart op wit een aanvang neemt met bonnetjes, bestellingen en bezwaarschriften.

Met deze zin uit La Superba heeft Ilja Leonard Pfeijffer voor de tweede keer de Tzum-prijs gewonnen. De zin is door de jury, die bestond uit de kernredactie van de literaire website www.tzum.info: Djuna ter Beke, Roos Custers, Rieuwert Krol, Marleen Nagtegaal, Coen Peppelenbos en Bart Temme, uitgeroepen tot mooiste van 2013.

De prijs bestond uit een beker een een bedrag van 48 euro, het aantal woorden dat in de zin voorkomt. De jury was unaniem over de toekenning van de prijs. In 2005 won Pfeijffer de prijs met een zin uit zijn boek Het grote baggerboek.

pfeijffer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.