Onbewaakt ogenblik – David Baldacci

onbewaakt ogenblik
Beschrijving
Michelle Maxwell kan haar veelbelovende carrière bij de Secret Service wel vergeten. Ze beging de blunder van haar leven toen ze een presidentskandidaat onbewaakt in een afgesloten kamer achterliet om de weduwe van zijn overleden mentor te troosten. Tien minuten later blijkt hij spoorloos te zijn verdwenen.

Voormalig geheim agent Sean King weet wat het is om door de Secret Service te worden uitgespuugd. Hij werd acht jaar eerder ontslagen toen de presidentskandidaat die hij moest bewaken voor zijn ogen werd doodgeschoten. Het gebeurde toen hij een fractie van een seconde werd afgeleid…

Michelle Maxwell heeft redenen om te vermoeden dat er verband is tussen deze twee zaken. Wanneer zij en King de handen ineenslaan om de gebeurtenissen te onderzoeken, raken ze verstrikt in een web van geheimen en geweld. Ze beseffen dat ze pionnen zijn in een complot dat al jaren tevoren is gesmeed. Maar dan is het al te laat…

Recensie
Michelle Maxwell is agent bij de Secret Service en heeft de opdracht de presidentskandidaat John Bruno te bewaken. Tegen de regels in, maar vooral omdat Bruno er op aandringt, laat ze hem alleen achter in een onbewaakte ruimte. Niet veel later is hij verdwenen. Het heeft er alle schijn van dat hij is ontvoerd. Acht jaar eerder is voormalig Secret Agent-agent Sean King als gevolg van een soortgelijk voorval door de dienst ontslagen. Maxwell vermoed dat beide zaken met elkaar te maken hebben en brengt King een bezoek. Vanaf dat moment gaan ze, waarbij ze geholpen worden door  Joan Dillinger, op onderzoek uit en stuiten daarbij op onverwachte en hachelijke momenten.

Onbewaakt ogenblik is de eerste thriller van David Baldacci waarin de personages King en Maxwell hun opwachting maken. Deze personages worden in de eerste hoofdstukken uitvoerig uitgewerkt en dat zorgt al meteen voor een goede kennismaking met de twee. Gedurende het verloop van het verhaal kom je nog meer over hen te weten. Daaruit blijkt duidelijk dat Baldacci er in gedachten al mee bezig was om een serie rond dit tweetal te schrijven.

Het verhaal komt rustig op gang, maar naarmate het vordert komt de snelheid er steeds meer in. De schrijfstijl van Baldacci is prettig, nergens wordt het ingewikkeld en zelfs de veelheid van personages zorgen er niet voor dat het overzicht niet behouden blijft. Deze ingrediënten zijn ongetwijfeld van invloed op het succes dat Baldacci al jarenlang heeft.

Hoewel het boek een thriller is, is de zinderende spanning ver te zoeken. Boeiend is het daarentegen wel. De vele plotwendingen die maken dat zich nogal wat onverwachte situaties voordoen, geven het verhaal een levendig en interessant karakter. Daarnaast is de uiteindelijke ontknoping verrassend. Want het is een ingenieus bedachte finale die je tijdens het lezen niet voor mogelijk had gehouden.

Het debuut van King en Maxwell leidt tot een fascinerende samenwerking. Beiden hebben verschillende en uiteenlopende karakters, maar staan wel voor eenzelfde doel. Misschien is dat juist wel de kracht die een serie nodig heeft om succesvol te worden. Onbewaakt ogenblik is in ieder geval al een goed begin.

Waardering: 3/5

Boekinformatie
Auteur: David Baldacci
Titel: Onbewaakt ogenblik
ISBN: 9789400502239
Pagina’s: 432
Eerste uitgave: 2003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.