Blue Motel – Michael Berg

Beschrijving
Vijfentwintig jaar geleden kwam de welgestelde man van Grace Forrester door verdrinking om het leven. Op dat moment verbleven ze op het Griekse eiland Corfu. Na zijn dood heeft Grace het eiland ieder jaar bezocht, dus ook deze keer verblijft ze weer in het bungalowpark Blue Motel. Ze herdenkt haar man altijd op de plek waar hij verdronken is en op weg daar naartoe wordt ze vergezeld door Nikos. Hij is journalist en neemt de kans waar om Grave te interviewen, maar hij heeft echter ook een ander plan.

Recensie
Michael Berg, het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, had al een veelzijdige carrière achter de rug voor hij ging schrijven. Hij schreef onder andere teksten voor internationale kindertelevisieseries en liedjes voor verschillende artiesten. In 2004 vertrok hij naar Frankrijk om boeken te schrijven. Vier jaar later verscheen zijn debuut Twee zomers, dat tevens het eerste deel is van een serie met Chantal Zwart. Voor het Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine schreef hij twee korte verhalen. Een van de cadeaus van Hebban Adventskalender van 2019 was zijn kortverhaal Blue Motel.

Vijfentwintig jaar geleden kwam de welgestelde man van Grace Forrester door verdrinking om het leven. Op dat moment verbleven ze op het Griekse eiland Corfu. Na zijn dood heeft Grace het eiland ieder jaar bezocht, dus ook deze keer verblijft ze weer in het bungalowpark Blue Motel. Ze herdenkt haar man altijd op de plek waar hij verdronken is en op weg daar naartoe wordt ze vergezeld door Nikos. Hij is journalist en neemt de kans waar om Grave te interviewen, maar hij heeft echter ook een ander plan.

Het erg korte Blue Motel heeft een beperkt aantal personages, maar het draait vooral om Grace en Nikos. Het verhaal wordt daarom min of meer vanuit hun perspectieven verteld. De lezer komt echter niet zo heel erg veel over hen te weten, dus blijven ze vrij oppervlakkig. Gezien de lengte van dit verhaaltje is dat niet zo verwonderlijk, het is per slot van rekening vrijwel onmogelijk om erg diep op hun karakters in te gaan. Daar is het de auteur overigens ook niet om te doen.

In de eerste alinea lijkt het erop dat het verhaal al snel een beetje spanning krijgt, maar dat is alleen maar schijn. Wat spannend had kunnen worden, wordt namelijk meteen de kop ingedrukt doordat een eventuele verrassing tenietgedaan wordt. Dan is het eigenlijk niets meer of minder dan een aardig verhaal. Ook verderop in de plot doen zich geen onverwachte ontwikkelingen voor, sterker nog, het is van begin tot eind vrij voorspelbaar. De lezer ziet namelijk van mijlenver aankomen wat er komen gaat en ook wat er vijfentwintig jaar geleden precies gebeurd is en waarom.

De schrijfstijl die Berg in dit korte verhaal hanteert is toegankelijk, eenvoudig en gevrijwaard van enige vorm van diepgang. Zo moet Blue Motel in feite ook gezien worden, het is een luchtig niemendalletje dat een verloren kwartiertje goed kan opvullen.

Waardering: 2/5

Boekinformatie
Auteur: Michael Berg
Titel: Blue Motel

ISBN: 9789000000041
Pagina’s: 15

Eerste uitgave: 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.